Novembra bomo kupci čutili nov val dražitev hrane. Nekateri dobavitelji govejega in perutninskega mesa so že uveljavili za okoli pet odstotkov višje cene, podražitve so bile napovedane tudi za druge skupine živil. Katere dražitve so upravičene? Koga bo vrtinec podražitev izločil s konkurenčnega trga? Kaj so storili deležniki za bolj pravično porazdelitev dobičkov pri pridelave hrane? Ali vemo, kako se na podražitve hrane odzove slovenski potrošnik? O vsem tem voditeljica Jernejka Drolec s sogovorniki.

Gostje:
– Roman Žveglič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije;
–Borut Florjančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije;
– Tatjana Zagorc, direktorica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij;
– Mariča Lah, predsednica Trgovinske zbornice Slovenije;
– Aleš Kuhar, vodilni agrarni ekonomist za živilsko dejavnost.

Podražitve hrane bolj prizadenejo gospodinjstva z nižjimi dohodki, koristi pa niso enakomerno porazdeljene po prehranski verigi

Novembra bomo kupci čutili nov val dražitev hrane. Nekateri dobavitelji govejega in perutninskega mesa so že uveljavili za približno pet odstotkov višje cene, podražitve so bile napovedane tudi za druge skupine živil. Katere dražitve so upravičene? Koga bo vrtinec podražitev izvrgel iz konkurenčnega trga? Kaj so storili deležniki za bolj pravično porazdelitev dobičkov pri pridelavi hrane? Ali vemo, kako se na podražitve hrane odzove slovenski potrošnik? O vsem tem voditeljica Jernejka Drolec s sogovorniki.

Gostje:
Roman Žveglič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije,
Borut Florjančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije,
Tatjana Zagorc, direktorica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij,
Mariča Lah, predsednica Trgovinske zbornice Slovenije,
Aleš Kuhar, vodilni agrarni ekonomist za živilsko dejavnost.

Jernejka Drolec