Dnevi so že precej mrzli, ampak to ne ustavi mlajših in starejših kolesarjev, rolkarjev in tistih, ki se vozijo z rolerji ter skiroji, da bi svoja prevozna sredstva pospravili v kleti. Če živimo v mestu, so takšni načini prevoza lahko veliko hitrejši od avtomobila ali avtobusa. So tudi veliko bolj zdravi, saj se z vožnjo kolesa, skiroja ali uporabo rolerjev razgibamo že kar na poti v vrtec, šolo ali službo. Vožnje s takimi prevoznimi sredstvi so tudi zelo zabavne, zanje pa potrebujemo tudi nekaj spretnosti, ki se jih moramo priučiti. V oddaji smo se posvetili rolkanju, ki je v preteklem letu znova postalo zelo popularno med otroki in mladimi.
Ta šport oziroma za nekatere pravzaprav način življenja, je prvič postal popularen pred približno 40 leti, in sicer v Ameriki. K nam je rolkanje prispelo z nekajletnim zamikom, vendar je bilo tudi pri nas popularno v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Znova je postalo zanimivo predvsem z uvrstitvijo med olimpijske športe, kar pa se je zgodilo lani. Rolkarji so se torej na olimpijskih igrah prvič predstavili komaj v tem letu, saj pred tem rolkanje ni spadalo med olimpijske športe. Rolkanje za marsikoga sicer ni samo šport, ampak tudi način in slog življenja. Veliko rolkarjev ima poseben prepoznaven slog oblačenja in posebne športne copate, ki so narejeni za boljši oprijem na rolki. Rolkanje pa se velikokrat povezuje tudi s posebnimi vrstami glasbe, ki jih rolkarji radi poslušajo, na primer s punkom, rokom in hiphopom. Vse to in še več v Ringaraji z Laro.

Ko rolkamo, so čelada in ščitniki pomemben pripomoček

Dnevi so že precej mrzli, ampak to ne ustavi mlajših in starejših kolesarjev, rolkarjev in tistih, ki se vozijo z rolerji ter skiroji, da bi svoja prevozna sredstva pospravili v kleti. Če živimo v mestu, so takšni načini prevoza lahko mnogo hitrejši od avtomobila ali avtobusa. So tudi veliko bolj zdravi, saj se z vožnjo kolesa, skiroja ali uporabo rolerjev razgibamo že kar na poti v vrtec, šolo ali službo. Vožnje s takimi prevoznimi sredstvi so tudi zelo zabavne, zanje pa potrebujemo tudi nekaj spretnosti, ki se jih moramo priučiti. V oddaji smo se posvetili  rolkanju, ki je v minulem letu znova postalo zelo popularno med otroci in mladimi.

Ta šport, oziroma za nekatere pravzaprav način življenja, je prvič postal popularen pred približno 40-imi leti, in sicer v Ameriki. K nam je rolkanje prispelo z nekaj letnim zamikom, vendar je bilo tudi pri nas popularno v 90-ih letih prejšnjega stoletja. Znova je postalo zanimivo predvsem z uvrstitvijo med olimpijske športe, kar pa se je zgodilo lani. Rolkarji so se torej na olimpijskih igrah prvič predstavili komaj v tem letu, saj pred tem rolkanje ni spadalo med olimpijske športe. Rolkanje za mnoge sicer ni samo šport, je tudi način in slog življenja. Veliko rolkarjev ima poseben razpoznaven stil oblačenja in posebne športne copate, ki so narejeni za boljši oprijem na rolki. Rolkanje pa se velikokrat povezuje tudi s posebnimi vrstami glasbe, ki jih rolkarji radi poslušajo, na primer s punkom, rockom in hip-hopom. Vse to in še več v Ringaraji z Laro.

Lara Gril