V tokratni oddaji Od setve do žetve predstavljamo koncept Pametne vasi. Ta temelji na vzpostavljenih širokopasovnih internetnih in tudi cestnih povezavah na podeželju. Prinaša možnosti razvoja različne digitalne komunikacijske tehnologije za podporo kmetijstvu, zdravstvu, izobraževanju in drugih storitev za življenje in delo na podeželju. Ta koncept bodo s finančnimi viri podprla različna ministrstva. Med primeri dobrih praks predstavljamo projekt Pametna srebrna vas občine Krško, e-oskrbo na domu, ki jo razvija Telekom, ter prvo energetsko tržnico – platformo Sun Contract. Oddaja je del projekta INFO za EU.
.

Končni cilj koncepta Pametnih vasi je ustvariti boljše pogoje za delo in bivanje na podeželju

V tokratni oddaji Od setve do žetve predstavljamo koncept Pametne vasi. Ta temelji na vzpostavljenih širokopasovnih internetnih in tudi cestnih  povezavah na podeželju. Prinaša možnosti razvoja digitalne komunikacijske tehnologije za podporo kmetijstvu, zdravstvu, izobraževanju in drugih storitev za življenje in delo na podeželju. Ta koncept bodo s finančnimi viri podprla različna ministrstva. Med primeri dobrih praks predstavljamo projekt Pametna srebrna vas občine  Krško, E- oskrbo na domu, ki jo razvija Telekom, ter prvo energetsko tržnico – platformo Sun Contract.

Oddaja je  pripravljena s finančno podporo Evropske Unije. Za vsebino je odgovorno uredništvo in ne odraža nujno stališč Evropske Unije.

Jernejka Drolec