Prvi program Radia Slovenija razpisuje natečaj za izvirne slovenske pravljice za oddajo Lahko noč, otroci! Natečaj poteka od 5. oktobra do 5. novembra 2021, je anonimen, avtorji lahko sodelujejo z 1 šifro in največ 5 besedili. Besedilo ne smejo biti daljše od 5000 znakov (s presledki vred). Več na radioprvi.si.

Rezultati bodo znani 3. decembra

Natečaj za izvirne slovenske pravljice za oddajo Lahko noč, otroci! se je zaključil

Komisija v sestavi Peter Svetina (pisatelj, pesnik, predavatelj in prevajalec), Ana Krauthaker (režiserka na Radiu Slovenija) in Alja Verbole (urednica oddaje Lahko noč, otroci! na Prvem programu) bo podelila glavno nagrado v vrednosti 800 evrov zmagovalni pravljici, več besedil pa bo predlagala za odkup. Rezultati natečaja bodo znani 3. decembra 2021, ko bomo avtorje pozvali, da se nam javijo in svoje avtorstvo dokazujejo s kopijo besedila. Odkupljene pravljice bodo objavljene v oddaji Lahko noč, otroci!.

Besedila ne morete več oddati. V obrazec je bilo treba napisati šifro in naslov pravljice, doda se eno besedilo. Prijava NE sme pa vsebovati kakršnih koli osebnih podatkov avtorja. Pred oddajo se je moral avtor strinjati s pogoji razpisa.

Obrazec za oddajo besedila

Razpis natečaja za izvirne slovenske pravljice za oddajo Lahko noč, otroci! si lahko preberete tu:

razpis Lahko noč, otroci 2021

Z avtorji nagrajene in odkupljenih pravljic bomo sklenili avtorsko pogodbo. Predviden osnutek lahko najdete spodaj:

osnutek avtorske pogodbe

Z vprašanji se lahko obrnete na programzamlade@rtvslo.si ali pokličete 01/475-22-14.

 

 

 

 

Del objavljenih vsebin je del projekta "B -AIR Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine", ki je finančno podprt v okviru programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Program Evropske unije Ustvarjalna Evropa ni bil vključen v pripravo projekta in ne odgovarja za informacije in stališča, predstavljena v okviru projekta.

Prvi