Lahko noč, otroci!

Natečaj za izvirne slovenske pravljice za oddajo Lahko noč, otroci!

Besedila, ki ne smejo biti daljša od 5.000 znakov, sprejemamo prek spletnega obrazca od 5. oktobra do 5. novembra

LO_16_9
foto: Radio Prvi

Prvi program Radia Slovenija razpisuje natečaj za izvirne slovenske pravljice za oddajo Lahko noč, otroci!

Natečaj je odprt do 5. novembra 2021, je anonimen, avtorji lahko sodelujejo z 1 šifro in največ 5 besedili. Besedilo ne sme biti daljše od 5000 znakov (s presledki vred). Komisija v sestavi Peter Svetina (pisatelj, pesnik, predavatelj in prevajalec), Ana Krauthaker (režiserka na Radiu Slovenija) in Alja Verbole (urednica oddaje Lahko noč, otroci! na Prvem programu) bo podelila glavno nagrado v vrednosti 800 evrov zmagovalni pravljici, več besedil pa bo predlagala za odkup. Rezultati natečaja bodo znani 3. decembra 2021, ko bomo avtorje pozvali, da se nam javijo in svoje avtorstvo dokazujejo s kopijo besedila. Odkupljene pravljice bodo objavljene v oddaji Lahko noč, otroci!. Tekste lahko avtorji oddajo na tej spletni strani.

NAVODILA ZA ODDAJO BESEDILA:

V obrazec je treba napisati šifro in naslov pravljice, doda se eno besedilo. Prijava NE sme pa vsebovati kakršnih koli osebnih podatkov avtorja. Pred oddajo se mora avtor strinjati s pogoji razpisa. Besedilo se odda z gumbom Pošlji/Submit. Če ima avtor več besedil, postopek ponovi tako, da vpiše isto šifro, doda pa drugo besedilo.

Obrazec za oddajo besedila

Razpis natečaja za izvirne slovenske pravljice za oddajo Lahko noč, otroci! si lahko preberete tu:

razpis Lahko noč, otroci 2021

Z avtorji nagrajene in odkupljenih pravljic bomo sklenili avtorsko pogodbo. Predviden osnutek lahko najdete spodaj:

osnutek avtorske pogodbe

Z vprašanji se lahko obrnete na programzamlade@rtvslo.si ali pokličete 01/475-22-14.

 

 

 

 

Del objavljenih vsebin je del projekta "B -AIR Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine", ki je finančno podprt v okviru programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Program Evropske unije Ustvarjalna Evropa ni bil vključen v pripravo projekta in ne odgovarja za informacije in stališča, predstavljena v okviru projekta.