Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

Z Ansamblom Opoj živo iz studia 13

Ansambel Opoj praznuje deseto obletnico delovanja - živo iz studia 13 Radia Slovenija

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Ansambel Opoj je na glasbeni sceni od leta 2011. Sestavljajo ga štirje fantje: Uroš, Božidar, Matjaž in Dominik. Med drugimi nagradami s festivalov velja omeniti najbolj aktualne: so letošnji zmagovalci Festivala Oplotnica in prejemniki Orfeja na 52. Ptujskem festivalu za najboljši ansambel, ki ni narodnozabavni kvintet. Tokrat živo na Prvem iz studia 13. Poslušate nas po radiu, gledate pa nas lahko preko spletne (https://radioprvi.rtvslo.si/) in Facebook strani našega radia (https://www.facebook.com/radioprvi).

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.