Aktualna tema

Zlati red za zasluge ZDSSS

Ob 100-letnici organiziranega delovanja Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije

ZDSSS odlikovanje
foto: Katarina Černe ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije je danes, ob 100 letnici organiziranega delovanja slepih in slabovidnih pri nas, prejela državno odlikovanje Zlati red za zasluge, ki ji ga vročil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ob tej priložnosti je Petra Medved pred mikrofon povabila predsednika Zveze Mateja Žnuderla.

»Mi smo zelo ponosni na to priznanje in seveda smo hvaležni, predlagateljem, ki so ugotovili ali pa prepoznali naš stoletni trud pri prizadevanju za boljšo kvaliteto življenja slepih, za aktivacijo le teh, da si izmenjamo izkušnje, mogoče prilagoditve, ki smo jih uspeli v svojem okolju narediti. Pomembno pa je seveda tudi, da svoj glas povzdignemo drugim, ki so nam pripravljeni prisluhniti. In predsednik gospod Borut Pahor je tej predstavitvi, temu predlogu prisluhnil in prepoznal, da je naše prizadevanje vredno najvišjega državnega odlikovanja in se mu seveda najlepše zahvaljujemo,« je povedal Matej Žnuderl.

Več o organiziranem delovanju slepih in slabovidnih pri nas lahko slišite tudi v oddaji Sledi časa - 100 let najstarejše invalidske organizacije Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije na povezavi.