Odkar se krči samogradnja, trg pa večini ne omogoča nakupa ali najema bivališča po znosnih cenah, se krepi mnenje, da je preskrba s stanovanji družbeno in politično vprašanje. Slovenija ima od leta 2015 resolucijo o stanovanjskem programu, letos je bila sprejeta tudi novela stanovanjskega zakona. Prave stanovanjske reforme pa še vedno ni. Pobude mladih in opozicije se krepijo, stanovanjska politika bo očitno pomembna volilna tema. Na katera vprašanja lahko že odgovorijo ministrstvo, politične stranke in zainteresirani mladi? Prisluhnite Studiu ob 17-ih z voditeljico Majo Derčar.
Gosti:

– Maša Hawlina, sociologinja, članica Zadruge Zadrugator;
– Georgi Bangiev, direktor Direktorata za prostor, graditev in stanovanja na Ministrstvu za okolje in prostor;
– Tomaž Lisec, poslanec SDS (Slovenske demokratske stranke);
– Marko Koprivc, poslanec SD (Socialnih demokratov).

Če so se prejšnje mlade generacije zanašale na samogradnjo, zdajšnje pričakujejo, da država v neugodnih tržnih razmerah stori veliko več na področju stanovanjske preskrbe.

Odkar se krči samogradnja, trg pa večini ne omogoča nakupa ali najema bivališča po znosnih cenah, se krepi mnenje, da je preskrba s stanovanji družbeno in politično vprašanje. Slovenija ima od leta 2015 resolucijo o stanovanjskem programu, letos je bila sprejeta tudi novela stanovanjskega zakona. Prave stanovanjske reforme pa še vedno ni. Pobude mladih in opozicije se krepijo, stanovanjska politika bo očitno pomembna volilna tema. Na katera vprašanja lahko že odgovorijo ministrstvo, politične stranke in zainteresirani mladi? Prisluhnite Studiu ob 17ih z voditeljico Majo Derčar.

Gosti:

Maša Hawlina, sociologinja, članica Zadruge Zadrugator;

Georgi Bangiev, direktor Direktorata za prostor, graditev in stanovanja na Ministrstvu za okolje in prostor

Tomaž Lisec, poslanec SDS (Slovenske demokratske stranke)

Marko Koprivc, poslanec SD (Socialnih demokratov)

Maja Derčar