Dolenjka Ana Pavlin, 24. vinska kraljica Slovenije: "Tako bom rekla, jaz sem se kar malo ustrašila, ko sem dobila e-pošto z vsemi vprašanji z različnih področij, ki so mi jih potem zastavljali v osemčlanski komisiji. Moraš pokazati znanje o evropski in slovenski politiki, torej splošna razgledanost, o vseh treh vinorodnih deželah, o povezavi hrane z vinom, potrebni so tudi branje etiket, predstavljanje vina in znanje tujega jezika."

Krona slovenskega vinogradništva z veliko obveznosti in tudi (nenapisanimi) pravili

Dolenjka Ana Pavlin končuje magistrski študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, smer turizem. Pred leti je že bila cvičkova princesa, januarja 2020 pa je bila okronana še za 24. vinsko kraljico Slovenije, zaradi epidemije je svoj kraljevski mandat podaljšala še v leto 2021. Je članica Društva vinogradnikov Grčevje, izkušnje v turizmu in vinogradništvu pa nabira že več let.

"Tako bom rekla, jaz sem se kar malo ustrašila, ko sem dobila e-pošto z vsemi vprašanji z različnih področij, ki so mi jih potem zastavljali v osemčlanski komisiji. Moraš pokazati znanje o evropski in slovenski politiki, torej splošna razgledanost, o vseh treh vinorodnih deželah, o povezavi hrane z vinom, potrebni so tudi branje etiket, predstavljanje vina in znanje tujega jezika."

Nataša Rašl