V živo na telefonski številki 01/475 22 22!

Po prvi ohladitvi spet ena nočna.

34-letna Ana se je vozila z družbo s koncerta, kjer so poslušali muziko in plesali, nazaj domov v Brda. Prijetno je slišati mlade, zadovoljno utrujene ljudi.

Mariji (78 let) iz Trebnjega se zdijo tile najnovejši ukrepi v zvezi s covidom-19 sramota. Ona se je cepila, to že, nikakor pa ni prav, da v stisko silijo ljudi, ki že tako težko shajajo. Prijatelj invalid mora hoditi na terapije, torej bi si moral vsak drug dan plačati testiranje, se pravi še petkrat. Ne ve pa, od kod bi vzel. To ni prav.

Tone, 62, meni, da ukrepi pač morajo biti v vsaki normalni državi. On je dvakrat cepljen, pa bo šel še enkrat.

Po poročilih se je oglasil Stanko iz okolice Maribora. Pri 58. letih je srečno upokojen. Precej je delal v Avstriji, pa še beneficiran delovni staž je imel, tako da ima zdaj za tri naše penzije vsak mesec, srečnež.

Upokojena zeliščarka Terezija Nikolčič (86) z Vrhnike je 30 let prodajala zelišča na vhodu v ribarnico na ljubljanski tržnici. Napisala je tudi knjigo Čaji dobre misli. Spomni se, da je kot otrok imela hudo ukrivljene noge, tako da ju je mama vsak večer, fiksirala med deščice. Bolelo je, ob tem sta obe jokali, ampak kaže, da je malce le pomagalo.

Branko s Ptuja, 47 let, je pred leti po cepljenju proti gripi doživel anafilaktični šok. Na misel mu ne pride, da bi se zdaj cepil. Njegov brat je zdravnik, tudi cepil se je, ampak Branko noče niti slišati. Vsem, ki jim zase ni vseeno, svetuje, naj preberejo knjigo Antona Komata Potniki na ladji norcev.

Že celo večnost sta glavna tema nočnih pogovorov covid-19 in cepljenje. Vročekrvni so tisti za in oni proti in nič ne kaže, da se bo vse to kaj kmalu nehalo. Bogpomagaj!

Mojca Blažej Cirej