Z jesenjo in s stabilizacijo protiepidemijskih ukrepov je znova zaživela sejemska dejavnost. To velja tudi za Italijo – in za mestece Bra na jugu dežele Piemont, kjer so v minulih dneh že trinajstič zapovrstjo priredili bienalni sejem sirov in sirarstva Cheese. Gre za eno največjih tovrstnih prireditev v Evropi, ki je v preteklosti znala izbojevati pomembne politične bitke v Bruslju. V Bra-ju je bil Janko Petrovec.

Mestece Bra v Piemontu že trinajstič gosti bienalni sejem sirov in sirarstva Cheese

Z jesenjo in stabilizacijo protiepidemičnih ukrepov je znova zaživela sejemska dejavnost. To velja tudi za Italijo – in za mestece Bra na jugu dežele Piemont, kjer so v preteklih dneh že trinajstič zapovrstjo priredili bienalni sejem sirov in sirarstva Cheese. Gre za eno največjih tovrstnih prireditev v Evropi, ki je v preteklosti znala izbojevati pomembne politične bitke v Bruslju. V Braju je bil  Janko Petrovec.

 

V devetdesetih letih so si tradicionalni evropski sirarji morali priboriti ohranitev pravice proizvajanja sirov iz surovega mleka, zajeziti jim je uspelo tudi apetite industrije, ki bi rada cenene sire proizvajala kar iz mleka v prahu. Letos so vsi švicarski siri na sejmu proizvedeni iz surovega, nepasteriziranega mleka.

Janko Petrovec