Z gostjami iz Gledališke šole Talia iz Kopra se bomo pogovarjali o mladinskem omnibusu Barve karantene – monologih in filmu, ki je nastal v času karantene. Pod okriljem kulturnega društva Gajbla so iz pogovorov na zoomu najprej nastali monologi, ki so jih dijaki igrali pred zaslonom, na koncu pa so naredili uro in pol dolg film Barve karantene. V njem se razkrivajo razmišljanja in občutja mladih v času, ko so zaradi epidemije ostali doma.

Od pogovorov na zoomu, pisanja monologa, igre pred zaslonom do uro in pol dolgega filma

Z gostjami iz Gledališke šole Talia iz Kopra smo se pogovarjali o mladinskem omnibusu Barve karantene – monologih, ki so nastali v času karantene, in filmu, ki je iz njih nastal in je ugledal luž konec letošnjega septembra. Pod okriljem kulturnega društva Gajbla so iz pogovorov na zoomu nastali monologi, ki so jih dijaki naprej zapisali, nato pa igrali pred zaslonom. Ko je bilo prvega vala epidemije konec, so te monologe posneli in nastal je uro in pol dolg film Barve karantene. V njem se razkrivajo razmišljanja in občutja mladih v času, ko so zaradi epidemije ostali doma. Kakšne načrte pa imajo za to leto in kaj jim pomeni gledališče? Tudi o tem smo govorili v Gymnasiumu.

Gostje: dijakinje z različnih srednjih šol Maša Novak, Taša Bornšek, Asja Sawaid in Lea Rajčić ter njihova mentorica, sicer pa dramaturginja in gledališka pedagoginja Samanta Kobal.

Špela Šebenik