Vsak petek ob 21.05 se eno uro družimo s približno 500 tisoč rojaki in njihovimi potomci, ki živijo po svetu. To so ekonomski emigranti s konca 19. in začetka 20. stoletja – tisti, ki so se izselili iz domovine iz političnih in ideoloških razlogov, zadnje čase pa vse bolj in bolj tudi ljudje, ki pri izbiri svoje poklicne poti ne poznajo jezikovnih in državnih meja. Oddaja je zanje stik z domovino, za nas, ki živimo tukaj, pa mozaik življenja in dela Slovencev po svetu.

Zaradi  koronskih razmer  se rojaki  v Frankfurtu ne bodo srečali na tradicionalnem srečanju, vendar pa bodo dobro  komunikacijo društva še naprej  ohranjala na daljavo

V oddaji se najprej selimo v Frankfurt, kjer naj bi čez dobra dva tedna  potekal tradicionalni  Posvet  slovenskih društev, katoliških misij, učiteljev in socialnih delavcev v Nemčiji s predstavniki nekaterih inštitucij iz Slovenije, ki pa so ga morali žal tik pred zdajci odpovedati.  O tem nam je pripovedoval  predsednik slovenskega društva Sava Frankfurt Igor Križnar. Gostja v  oddaji je tudi mlada  Maša Mikič, ki študira v avstrijskem Gradcu, v okviru svojega študija pa trenutno biva v Srbiji, ustavili smo se  tudi pri Slovencih v  srbskem Pančevu, ki so pripravili zanimiv Kulinarični dogodek, pomudili smo se v prestolnici Bosne in Hercegovine pri slovenskem  društvu Ivan  Cankar, kjer  so jesenski projekti že stekli, minuli konec tedna  pa so se udeležili tudi Srečanja slovenskih društev iz Bosne in Hercegovine v Zenici, predstavljamo pa tudi  misijonarko Bogdano Kavčič , ki že pol stoletja deluje v Afriki.

Prvi