V Radijskem ringaraja se bomo tudi zadnjo soboto v mesecu avgustu oglasili iz terenskega studia. Najmlajši nas boste poslušali kar s 1120 metrov nadmorske višine: oglasili se bomo z najvišjega vrha Posavskega hribovja, torej iz Planinskega doma na Kumu. Skupaj bomo odpotovali v svet legend, mitov, basni in pravljic ter odkrivali, kako zgodbe pravzaprav nastanejo. Pogovarjali se bomo s tretješolci in četrtošolci iz Osnovne šole Majde Vrhovnik: s Timom, Nilom, Vidom, Brino, Klaro, Avo, Isabelo, Rebeko in Anžetom, ki nam bodo povedali, katere basni in legende poznajo, ali so te resnične, pa tudi katere basni in legende so jim najljubše.

Poslušali bomo tudi pripovedovalko Špelo Frlic, ki bo trditve najmlajših še podkrepila in nam pomagala odgovoriti na vprašanje, kaj so bajke in legende ter kako nastanejo.

Z najmlajšimi o tem, kako nastanejo bajke, legende in druge pravljice

V Radijskem ringaraja smo se tudi zadnjo soboto v mesecu avgustu oglasili iz terenskega studia. Najmlajši ste nas poslušali kar s 1120 metrov nadmorske višine: oglasili smo se z najvišjega vrha Posavskega hribovja, torej iz Planinskega doma na Kumu. Skupaj smo odpotovali v svet legend, mitov, basni in pravljic ter odkrivali, kako zgodbe pravzaprav nastanejo. Pogovarjali smo se s tretješolci in četrtošolci iz Osnovne šole Majde Vrhovnik: s Timom, Nilom, Vidom, Brino, Klaro, Avo, Isabelo, Rebeko in Anžetom, ki so nam povedali, katere basni in legende poznajo, ali so te resnične, pa tudi katere basni in legende so jim najljubše.

Poslušali smo tudi pripovedovalko Špelo Frlic, ki je trditve najmlajših še podkrepila in nam pomagala odgovoriti na vprašanje, kaj so bajke in legende ter kako nastanejo.

 

Gašper Stražišar