V mladosti je obiskovala več kot 40 krožkov in vse to jo zaznamuje tudi danes, ko z ekipo pripravlja največji otroški festival.

Zadnjih 13 let je Barbara Pokorny direktorica Festivala Velenje, ki bdi tudi nad Pikinim festivalom. Spominja se svojega prvega obiska festivala, še danes pa se rada za en dan spremeni v Piko in uživa v vlogi te literarne junakinje. »Ko na Pikinem festivalu vidim srečne otroke, je to zadovoljstvo, ko vidiš, da si uspel in so ljudje nasmejani. Srečno otroštvo je ena pomembnejših zadev, trudimo se, da smo otrokom in družinam prijazno mesto,« pravi Barbara Pokorny. Od nekdaj je želela, da bi živela v Domu kulture Velenje in s tem, ko prihaja tja v službo, so se ji sanje izpolnile.

Moje življenje je moja služba in sem neizmerno srečna.

Že v vrtcu je povezovala prve prireditve, v mladosti je obiskovala 42 krožkov.

In vsa ta drobna spoznanja, ko obiskuješ gledališki krožek, folkloro, tabornike, ti dajo košček vsebin, organizacijske sposobnosti in omogočajo širok pogled na svet.

Velenje je pred izzivi prestrukturiranja, ki se bodo odražali na vseh ravneh družbenega življenja, hkrati pa je to mesto, ki veliko vlaga v kulturo in vzgaja publiko. Hkrati je to multikulturno mesto, kar se odraža tudi pri pripravi prireditev.

Metka Pirc