FIRST LEGO League je partnerski projekt neprofitne organizacije FIRST (njen ustanovitelj je Dean Kamen) in danskega podjetja LEGO. Leta 1998 sta Dean Kamen in Kjeld Kirk Kristiansen združila znanje, izkušnje ter privlačen izdelek LEGO MINDSTORMS NXT, ki je odličen učni pripomoček. Nastal je vpliven program FLL. FLL je projekt, ki želi mladim pokazati, da so matematika, fizika, računalništvo in tehnika nadvse zanimiva področja ter da ponujajo veliko možnosti za ustvarjalno izražanje. V okviru tekmovanja FLL ekipe sestavljajo in programirajo robota, ki rešuje zanimive naloge, otroci pa se tako povežejo s strokovnjaki iz lokalnega okolja, pripravijo predstavitve svojega dela in vse to pokažejo na tekmovanju, ki ga sestavljata tekmovanje iz robotike in predstavitev projekta. Skupina strokovnjakov na svetovni ravni vsako leto izbere glavno temo tekmovanja, ki predstavlja enega od sodobnih znanstvenih problemov.
Projekt navdušuje otroke po celotnem svetu. Učenci se tako 3 mesece aktivno pripravljajo na tekmovanje, ki je sestavljeno iz predtekmovanja in nato tekmovanja na državni ravni. Najboljši ekipi si izborita možnosti tekmovanja na evropskem ali svetovnem prvenstvu, ki vsako leto gostuje v drugih državah sveta.

Ekipa Black&White s I. osnovne šole Celje, katere člani so Tea Belak, Jurij Kumer, Jure Fludernik, Alina Prtenjak in Maša Žlavs, vodita jih učitelja Ingrid Zupanc Brečko in Žana Močivnika, je osvojila 3. mesto med 200 ekipami iz več kot 100 držav s celega sveta - in v tokratni oddaji Hudo! jih gostimo v našem studiu. Pogledali pa bomo tudi, kaj vse se dogaja v Tehnoparku v Celju.

Ekipa Black&White je osvojila 3. mesto med 200 ekipami iz več kot 100 držav z vsega sveta

FIRST LEGO League je partnerski projekt neprofitne organizacije FIRST (njen ustanovitelj je Dean Kamen) in danskega podjetja LEGO. Leta 1998 sta Dean Kamen in Kjeld Kirk Kristiansen združila znanje, izkušnje ter privlačen izdelek LEGO MINDSTORMS NXT, ki je odličen učni pripomoček, in nastal je vpliven program FLL. FLL je projekt, ki želi mladim pokazati, da so matematika, fizika, računalništvo in tehnika nadvse zanimiva področja ter da ponujajo obilico možnosti za ustvarjalno izražanje. V okviru tekmovanja FLL ekipe sestavljajo in programirajo robota, ki rešuje zanimive naloge, otroci pa se tako povežejo s strokovnjaki iz lokalnega okolja, pripravijo predstavitve svojega dela in vse to pokažejo na tekmovanju, ki ga sestavljata tekmovanje iz robotike in predstavitev projekta. Skupina strokovnjakov na svetovni ravni vsako leto izbere glavno temo tekmovanja, ki predstavlja enega od sodobnih znanstvenih problemov.

Projekt navdušuje otroke po celotnem svetu. Učenci se tako 3 mesece aktivno pripravljajo na tekmovanje, ki je sestavljeno iz predtekmovanja in nato tekmovanja na državni ravni. Najboljši ekipi si izborita možnosti tekmovanja na evropskem ali svetovnem prvenstvu, ki vsako leto gostuje v drugih državah sveta.

Ekipa Black&White s I. osnovne šole Celje, katere člani so Tea Belak, Jurij Kumer, Jure Fludernik, Alina Prtenjak in Maša Žlavs, vodita jih učitelja Ingrid Zupanc Brečko in Žana Močivnika, je osvojila 3. mesto med 200 ekipami iz več kot 100 držav s celega sveta - in v tokratni oddaji Hudo! smo jih gostili v našem studiu.

Z nagrajenci z Osnovne šole Ivana Kavčiča Izlake smo obiskali Tehnopark Celje, ki v teh dneh praznuje 1. rojstni dan.

Tadeja Bizilj