Tudi zadnjo soboto v mesecu avgustu je oddaja Hudo! tekla iz terenskega studia. Povzpeli smo se na 1211 metrov nadmorske višine in se oglasili izpred Planinskega doma na Kumu in z najvišjega vrha Posavskega hribovja. V našem terenskem studiu so se nam pridružili Zoja, Svit, Andraž in Larisa, s katerimi smo se ozrli nazaj na poletne počitnice in pozdravili prihajajoče šolsko leto. Ker pa so vse sobote obarvane z gorsko tematiko, smo spregovorili o tem, kako nastanejo potopisi in druga literatura z gorsko tematiko.

Z mladimi smo odkrivali, kako nastanejo potopisi, kaj vse je literatura z gorsko tematiko, se poslovili od poletnih počitnic in pozdravili prihajajoče šolsko leto

Tudi zadnjo soboto v mesecu avgustu je oddaja Hudo! tekla iz terenskega studia. Povzpeli smo se na 1211 metrov nadmorske višine in se oglasili izpred Planinskega doma na Kumu in z najvišjega vrha Posavskega hribovja. V našem terenskem studiu so se nam pridružili Zoja, Svit, Andraž in Larisa, s katerimi smo se ozrli nazaj na poletne počitnice in pozdravili prihajajoče šolsko leto. Ker pa so vse sobote obarvane z gorsko tematiko, smo spregovorili o tem, kako nastanejo potopisi in druga literatura z gorsko tematiko.

Po telefonu se nam je oglasil tudi Jakob J. Kenda, ki ga mladi najpogosteje povezujejo s prevodom zelo priljubljene serije knjig o Harryju Potterju, znan pa je tudi po dveh potopisih Apalaška pot in Transverzala. Svetoval nam je, kako se odpraviti na dolgo pot in kako se lotiti pisanja potopisa.

 

 

Naša druga gostja pa je bila Darja Lavrenčič Vrabec, vodja Pionirske knjižnice, ki je mladim svetovala, katere romane z gorsko tematiko lahko najdejo na knjižnih policah knjigarn in knjižnic.

Nasveti Darje Lavrenčič Vrabec:

Tadej Golob: Zlati zob 

Ida Mlakar Črnič: Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib

Séverine Gauthier: Človek gora

Polonca Kovač: Gorski vrt, za vse odprt

 

Gašper Stražišar