Na Mariborski koči se nam bodo pridružili mladi sogovorniki, ki radi hodijo v hribe. Kje so že bili, s kom gredo najraje, ali so bolj veseli krajših poti ali izziva z daljšimi in zahtevnejšimi vzponi ... Koliko med potjo opazujejo naravo, vedo, mimo katerih dreves jih pelje pot ... In katere živali so tiste, ki jim včasih pot tudi prekrižajo.

O vsem tem to soboto med 9 h in 10 h, ko se nam na številki 01 475 22 22 lahko pridružite tudi vsi mladi poslušalci.

Koliko mladi med potjo opazujejo naravo in katere živali jim pot včasih tudi prekrižajo

V oddaji HUDO! so se nam pridružili mladi sogovorniki iz Planinskega društva Maribor Matica, ki radi hodijo v hribe.

Kje so že bili, s kom gredo najraje, ali so bolj veseli krajših poti ali izziva z daljšimi in zahtevnejšimi vzponi ... Koliko med potjo opazujejo naravo, vedo, mimo katerih dreves jih pelje pot  ... In katere živali so tiste, ki jim včasih pot tudi prekrižajo? Vse to so povedali Julija Skok iz OŠ Franc Rozman Stane, Žiga Obal, David Sivec, Miha Majer - vsi iz OŠ Ludvik Pliberšek in srednješolka Jara Gostenčnik, pred mikrofonom pa sta se nam pridružila tudi načelnik izletniškega odseka PD Maribor Matica, Zoran Lorber in gorska varuhinja in dolgoletna članica Tihana Simič.

Slišali smo tudi veterinarja Marjana Kastelica, ki nam je razložil, na kaj paziti, ko v gore vzamemo psa, in kako se obnašati v bližini krav ali drugih gozdnih živali, ki jih lahko srečamo, ko se odpravimo na planinski pohod.

 

Tadeja Bizilj