Na Prvem programu Radia Slovenija med šolskim letom za starejše osnovnošolce pripravljamo radijske novinarske delavnice, na katerih se spoznajo z delom v medijih in se tudi sami preizkusijo v vlogi novinarjev in voditeljev.

Ker so šolarji zdaj na počitnicah, jih bomo obiskali na taboru ZPM Ljubljana Moste - Polje in jih tam seznanili z radijskim novinarskim delom, snemanjem in montažo prispevkov in to ne samo skozi teorijo, temveč predvsem skozi prakso.

Že v petek ob 12.30 se bomo oglasili v naš radijski program in poslušalcem predstavili delo na taboru.

V sobotni oddaji Hudo! pa bomo skupaj z mladimi novinarji pred mikrofon povabili zanimive sogovornike, slišali, kakšna vprašanja so zastavili znanima glasbenikoma, za mlade poslušalce pripravili nagradna vprašanja in izbrali dobro glasbo.

Se slišimo!

Radijske novinarske delavnice in spoznavanje medijev ter dela novinarja

Na Prvem programu Radia Slovenija med šolskim letom za starejše osnovnošolce pripravljamo radijske novinarske delavnice, na katerih se spoznajo z delom v medijih in se tudi sami preizkusijo  v vlogi novinarjev in voditeljev.

Ker so šolarji sedaj na počitnicah, jih bomo obiskali na taboru ZPM Ljubljana Moste Polje in jih tam seznanili z radijskim novinarskim delom, snemanjem in montažo prispevkov in to ne samo skozi teorijo, temveč predvsem skozi prakso.

Že v petek ob 12.30 se bomo oglasili v naš radijski program in poslušalcem predstavili delo na taboru.

V  sobotni oddaji Hudo! pa bomo skupaj z mladimi novinarji pred mikrofon povabili zanimive sogovornike, slišali, kakšna vprašanja so zastavili znanima glasbenikoma, za mlade poslušalce pripravili nagradna vprašanja in izbrali dobro glasbo.

Se slišimo!

Špela Šebenik, Tadeja Bizilj