Svetovalni servis

Kako ravnati ob požarih v naravnem okolju?

Odgovarja Boris Budal, vodja preventive in namestnik poveljnika GRS Sežana, strokovnjak na področju gašenja požarov v naravnem okolju.

forest-fire-432877_960_720
foto: Pixabay.com

V Sloveniji v tem poletju zaenkrat večjih požarov še ni bilo, se pa z njimi srečujejo v sosednjih državah in glede na vremenske napovedi tudi pri nas lahko kmalu pride do česa podobnega. Kaj lahko naredimo, da do požara ne bi prišlo? Kaj narediti, če se znajdemo na dopustu v času požarov? Kako poteka evakuacija? Vprašanja bomo postavili vodji preventive in namestniku poveljnika Zavoda za gasilno in reševalno službo v Sežani, Borisu Budalu. Pokličite nas ali nam pišite na telefonsko številko 01/475 22 22, preko obrazca na spletni strani prvega ali preko elektronske pošte na naslov radioprvi@rtvslo.si.

Sodelujte, postavite vprašanje. Odprite Slido v ločenem oknu.


S sodelovanjem sprejemate pogoje podjetja Slido. Radio Slovenija vnešenih podatkov ne shranjuje oziroma jih po oddaji dokončno izbriše. Zaradi bontona vas prosimo, da se predstavite vsaj z imenom, ni pa to pogoj za sodelovanje. Preberite tudi pogoje zasebnosti.