Iztok Čop: poslovnež, direktor podjetja za prodajo veslaških simulatorjev, čolnov in druge veslaške opreme, in nekdanji olimpijec s šestimi nastopi in štirimi kolajnami. Vse se je začelo v Barceloni leta 1992, ko je takrat "še kot mulec" prvič doživel olimpijsko vas in v dvojcu brez krmarja z Denisom Žvegljem s tretjim mestom priveslal sploh prvo olimpijsko medaljo za samostojno Slovenijo.

Pred odprtjem 32. poletne olimpijade obujamo olimpijske spomine

Iztok Čop, poslovnež, direktor podjetja za prodajo veslaških simulatorjev, čolnov in druge veslaške opreme in nekdanji olimpijec s šestimi nastopi in štirimi kolajnami. Vse se je začelo v Barceloni leta 1992, ko je takrat "še kot mulec" prvič doživel olimpijsko vas in v dvojcu brez krmarja z Denisom Žvegljem s tretjim mestom priveslal sploh prvo olimpijsko medaljo za samostojno Slovenijo.

"En tak poseben moment pa je bila himna leta 2000 v Sydneyju po osvojeni zlati kolajni. Pri veslanju do takrat niso igrali himne. V bistvu sem jo takrat prvič slišal ob takšni priložnosti in to je en tak poseben čustven moment. Takrat se zapreš vase, tistih nekaj sekund, ko se vse umiri, malo prevrtiš nazaj. Še danes, kadar slišim himno, mi gredo dlake pokonci in verjetno ravno zaradi tega doživetja v Sydneyju." 

Nataša Rašl