Od setve do žetve

Kunčereja je zelo občutljiva stvar

Kmetiji s krškopoljskimi prašiči in kunci je pri razvoju visokokakovostnega mesa in izdelkov najbolj pomagalo sodelovanje z vrhunskimi kuharji

beli kunec pixabay
foto: Pixabay

V oddaji Od setve do žetve se družimo z mladimi prevzemniki kmetij, ki so se zelo uspešno spoprijeli z izzivi kmetijskega posla. Mitja Žgajnar z bratom Matjanom in njegovo ženo Janjo na kmetij v Zgornji Voličini redi krško-poljske prašiče in kunce, za njihov poslovni model je bistveno sodelovanje z vrhunskim kuharji. Andrej Krmac je vinarsko vinogradniško kmetijo na območju Kopra nadgradil s turistično dejavnostjo, kmetija pa na trg postavlja vedno nove izdelke. Katja Sinkovič pa na kmetiji na Kozjanskem iz domačega mleka izdeluje vrsto izdelkov, med katerimi po inovativnosti in priljubljenosti izstopa sladoled iz zmrznjenega jogurta.