V živo na 01/475 22 22!

Poslušalci so poprijeli za šale in vse več si kakšno pripravi, da jo bodo povedali v nočnem programu. To mi je zelo všeč.

Janez (62) iz Kopra je povedal tri. Zadnja govori o prijateljici noči. »Jaz se ne vmešavam v politiko. Jaz delam z vsemi strankami.«

Marko se je že v prejšnjih nočnih izkazal. Grad na Škotskem. Turisti si ga ogledujejo. »Pa je tu tudi kakšen duh, ki straši?« Vodnik pa: »Ne ne, jaz sem že 400 let tu, pa nisem še nobenega videl.«

Mati ima glasbeno povzpetno hči in vpraša soseda v bloku, ki je upokojeni učitelj glasbe. »Kaj mislite, bi moja hči igrala klavir ali bi bilo boljše, da bi pela?« »Kar na klavir jo dajte.« »Zakaj pa tako mislite? Se vam zdi bolj nadarjena za to?« »Ne, samo slišal sem jo, kako poje.«

Irena je v Sloveniji na počitnicah. V Kamni Gorici. Tu je podedovala babičino hišo. Zdaj je vdova, ona in že odrasli otroci živijo na Reki. Mama se je poročila v Split, kjer pa je takoj po vojni živela v hudem pomanjkanju. Zato je babica, ko je bila Irena stara 3 mesece, prišla ponjo in jo odpeljala s sabo v Kamno Gorico, kjer so malo boljše živeli. Rasla je pri njej in dediju. Starih staršev in mame ni več, ona pa še vedno veliko prihaja sem, obožuje to hišo in ta kraj. Pred vrati so tri stopnice, potem pa je takoj že potok.

Mario iz Sp. Idrije (71 let) ima samo še eno kravo, da ima družbo. Star je že in ne zmore več voditi kmetije. Travnike je dal v najem.

Jožica iz Kamnika je končno dočakala odprtje kulture. Večer je preživela na Studencu v letnem gledališču. Čeprav je Lojze Stražar star že 77 let, je neuničljiv režiser, pripravil je čudovito predstavo Pri belem konjičku. Potem so se še podružili, šele ob dveh je prišla domov.

Helena iz Kranja je že 23 let vdova. Ni ves čas sama, vmes so bile »vijolice«, ampak ni šlo. Zbudil jo je komar. Pravi, da znajo biti moški prave slike. Možakar je razlagal, kako je dober v seksu in kako se spozna na ženske, misli pa, da je klitoris predsednik Grčije.

In kdaj se ve, da si že star? Ko zobje spijo v drugi sobi.

Tudi Jadranka iz Ljubljane je izbrala dobre šale. Oči vzame sina s sabo na nogometno tekmo in da bi bolje videl, si ga da štuporamo. Nenadoma pa ga da dol in klofne. Sosed se zgrozi, zakaj pa to. »Če lahko ves čas vpije Fuj sudac, potem bi lahko rekel tudi Oči, lulat me je.«

Jože je klical iz naravovarstvenega potepa po nočnem gozdu ob polni luni. Pravi, da se zdaj jeleni ženijo, rukajo (oglašajo). Za naslednjič je obljubil kakšno svojo dogodivščino z živalmi.

Mojca Blažej Cirej