Osem let je minilo, odkar je Edward Snowden razkril, da obveščevalne službe vdirajo v našo zasebnost, medtem ko mi brskamo po spletu. Afera, povezana z izraelskim programom Pegasus, pa je pokazala, da je dovolj že, če imamo v žepu pametni telefon. Vohuni tako ne opazujejo le sovražnikov, tarče so tudi zavezniki, novinarji, praktično vsi mi.
Dogaja se to, kar so mnogi napovedovali ob pričakovanju ameriškega umika iz Afganistana. Talibani nadzirajo večji del države. Njihov teror pa spominja na čas pred ameriškm posredovanjem. Kaj to pomeni v okviru rusko-ameriških donosov in odnosov s Kitajsko? O tem in še čem bomo govorili v tokratnih Labirintih sveta. Z vami bo Marjan Vešligaj.

Ali vohuni razlikujejo med demokratičnimi in nedemokratičnimi državami

Osem let je minilo odkar je Edward Snowden razkril, da obveščevalne službe vdirajo v našo zasebnost, medtem ko mi brskamo po spletu. Afera povezana z izraelskim programom Pegasus pa je pokazala, da je dovolj že, če imamo v žepu pametni telefon. Vohuni tako ne opazujejo le sovražnikov, tarče so tudi zavezniki, novinarji, praktično vsi mi. Dogaja to, kar so mnogi napovedovali ob napovedi ameriškega umika iz Afganistana. Talibani nadzirajo že večji del države. Njihov teror pa spominja na čas pred amerišikom posredovanjem. Kaj to pomeni v okviru rusko ameriških donosov in odnosov s Kitajsko. O tem in še čem bomo spregovorili v tokratnih Labirintih sveta.

Marjan Vešligaj, Prvi