Na drugem izmed štirih Poletnih koncertov iz naših krajev, ki smo jih pripravili lani v mesecu juniju na Prvem, smo gostili Ansambel Saša Avsenika. Poslušate ga v tokratnem Četrtkovem večeru domačih pesmi in napevov.

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.

Poletni koncert iz naših krajev z Ansamblom Saša Avsenika - ponovitev

V drugem od štirih Poletnih koncertov iz naših krajev, ki smo jih pripravili lani v mesecu juniju na Prvem, smo gostili Ansambel Saša Avsenika (na sliki s takratnim pevcem Dejanom Zupanom). Poslušate ga v tokratnem Četrtkovem večeru domačih pesmi in napevov.

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.

Tomaž Guček