Kako ribe pravilno termično obdelamo, s katerimi začimbami se najbolje ujamejo? Od bistre ribje juhe do brodeta, od orade v ponvi do brancina v škrniclju. Sardele v šavorju, hobotnica v solati, skuše na žaru, lignji - polnjeni z bučkami in parmezanom v pečici, osnovnošolski ribji namaz pa na jutranji mizi. V četrtkovem svetovalnem servisu bo z nami kuharski mojster Matjaž Pozderec.

Beljakovine, vitamini, rudninske snovi in esencialne maščobne kisline so aduti tako imenovane "morske hrane".

Kako ribe pravilno termično obdelamo, s katerimi začimbami se najbolje ujamejo? Od bistre ribje juhe do brodeta, od orade v ponvi do brancina v škrniclju. Sardele v šavorju, hobotnica v solati, skuše na žaru, lignji - polnjeni z bučkami in parmezanom v pečici, osnovnošolski ribji namaz pa na jutranji mizi. V četrtkovem svetovalnem servisu bo z nami kuharski mojster Matjaž Pozderec.

Bojan Leskovec