Za nami je 30. obletnica samostojnosti. Priložnost za slavje in ponosne besede, a hkrati priložnost za kritično refleksijo preteklih let. O tem, kje smo kot država in družba danes, kakšen je položaj šibkih in deprivilegiranih, ali spoštujemo ustavo, demokratična načela in vladavino prava, smo svobodni in enakopravni vsi prebivalci in prebivalke Slovenije; o vsem tem bo tekla beseda v petem delu podkasta o človekovih pravicah Na pravi strani.

"Ponosen Slovenec bom takrat, ko se bo politični vrh opravičil za izbris in ko bomo vsi siti in pokriti. Ko resnica ne bo več samo ena, krojena po meri Janeza Janše."

Za nami je 30. obletnica samostojnosti. Priložnost za slavje in ponosne besede, a hkrati priložnost za kritično refleksijo preteklih let. O tem, kje smo kot država in družba danes, kakšen je položaj šibkih in deprivilegiranih, spoštujemo ustavo, demokratična načela in vladavino prava, smo socialna država, smo svobodni in enakopravni vsi prebivalci in prebivalke Slovenije, ima v Sloveniji oblast še vedno ljudstvo, v podkastu o človekovih pravicah - Na pravi strani.

 

Tita Mayer