Radijska igra za otroke

Zgodbe nekega Hektorja 2 - Hektor in ribja usoda

Radijska nadaljevanka o tem, kaj bi lahko štirinožni prijatelji o nas povedali, če bi znali govoriti. Labradorec Hektor - zna

Hektor je prikupen psiček in pozoren opazovalec vsega, kar se dogaja v družini in naokrog. Pisatelj pa mu je podaril še izjemno lastnost, da zna vse kar doživlja, tudi povedati in tako velikokrat obrne, kar so drugi obračali. Njegova blaga, dogodivščin polna pripoved nagovarja otroke in tudi odrasle – s človeško toplino in humorjem pomaga najmlajšim zrasti čez majhne in velike ovire, starejšim pa Hektor ponuja nevsiljivo zrcalo, saj si kot pronicljiv pasji opazovalec, občutljiv družabnik in na videz povsem zanemarljiv kritik lahko dovoli spregovoriti brez dlake na jeziku.

Radijski junak Labradorca Hektor iz priljubljene knjige Zgodbe nekega Hektorja se predstavi v prvem delu nadaljevanke kot mladiček, ki iz gnezda pride v tuje okolje med neznane ljudi. Začetni nesporazumi ob prihodu malega bitja v štiričlansko družino pa še kar vztrajajo, obdobje medsebojnega prilagajanja se daljša, pravzaprav se nikoli ne konča, saj je Hektor prijazen, a radoveden kuža, pronicljiv opazovalec in dobrodušen kritik svoje človeške družine. Kot na dlani je, da brez pasje šole ne bo šlo.

Avtor besedila Dim Zupan
Avtorica priredbe Irena Glonar
Avtor besedila (avtor besedila uvodnega songa) Milan Dekleva
Avtor glasbe (uvodni song) Aldo Kumar
Režiserka Irena Glonar
Dramaturginja Irena Glonar
Strokovna sodelavka (trenerka psov Zaka in Wisha) Lea Anžur
Mojster zvoka Matjaž Miklič
Glasbena opremljevalka Darja Hlavka Godina
Asistent zvoka Tone Anžur

Hektor Zvona Hribar
Mija Patricija Sekelj
Pija Katja Pehlič
Janja Sabina Kogovšek
Štefan Uroš Smolej
Inštruktor Gregor Gruden
Bogi Gašper Rojc
Feliks Aleš Valič
Amalija Marijana Brecelj

Produkcija Uredništva igranega programa 201