Brdo bo pravočasno pripravljeno na skorajšnje predsedovanje Slovenije Evropski uniji, zatrjujejo v Javno-gospodarskem zavodu Brdo. Nov, povsem prenovljen in posodobljen 4-zvezdični hotel Elegans prve goste pričakuje že sredi meseca. Ponudbo v času predsedovanja bodo obogatili tudi z vrhunsko kulinariko, zato so s kuharskim mojstrom Tomažem Kavčičem podpisali večletno pogodbo o svetovanju in sodelovanju. Znanje in izpopolnjevanje bosta motiv tudi za številne mlade kuharje.

Sklepna gradbena dela in zadnje priprave na Brdu

Na Brdu, kjer se pospešeno pripravljajo na predsedovanje Slovenije Evropski uniji, potekajo še zadnja dela. Nov, povsem prenovljen in posodobljen hotel Elegans prve goste pričakuje že sredi junija. Naložba bo stala dobrih enajst milijonov evrov. Več kot 200 delavcev, različnih izvajalcev in podizvajalcev opravlja še zadnja dela v hotelu in ureja okolico. Štirizvezdični hotel Hotel Elegans dobiva končno podobo.

Direktor Javnega gospodarskega zavoda Brdo Marjan Hribar pojasnuje:

"Nismo izgubili niti dneva, smo v ciljni ravnini, do konca junija bomo imeli nov hotel. Ostajamo tudi v finančnih okvirih, naložba se bo zaradi statičnih ojačitev v hotelu, potrebnih za večjo potresno varnost, podražila za devet odstotkov."

V hotelu Elegans in še na treh drugih protokolarnih lokacijah, kjer bodo med predsedovanjem bivali in jih obiskali visoki gostje, bodo poskrbeli tudi za vrhunsko hotelsko in kulinarično storitev. Pri tem jim bo pomagal dolgoletni gostinec in vrhunski kuharski mojster z Michelinovo zvezdico Tomaž Kavčič:

"Ko so ekipe uigrane, je tudi en dan veliko, ta projekt je nastajal dalj časa. Brez delovne treme ni uspehov. Pred vsakim pomembnim dogodkom imam delovno tremo, ki bi jo lahko poimenovali tudi odgovornost."

Tomaž Kavčič je na Brdu sklenil petletno pogodbo o sodelovanju in svetovanju, kar je zanj s tridesetletnimi izkušnjami v gostinstvu potrditev dozdajšnjega dela. Sodelovanje pa bo povezano tudi z znanjem in izobraževanjem zaposlenih, ki skrbijo za kulinarično ponudbo.

Aljana Jocif