Hudo!

20. dobrodelni koncert Podarim ti pesem

Letos je koncert potekal v virtualni obliki

IMG_20210703_101232
foto: Maja Šubic

Dobrodelni koncert Podarim ti pesem že dvajseto leto zapored pripravlja osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem. Ker razmere v tem šolskem letu niso dopuščale izvedbe koncerta v živo, so nastopajoče posneli v najimenitnejših stavbah občine Cerklje. Tako so poleg glasbe poslušalcem in gledalcem podarili tudi del bogate kulturne dediščine.

V tokratni oddaji Hudo! smo z mladimi gosti poslušalcem podarili utrinke z letošnjega dogodka. V studiu so se nam pridružili Andreja Petrič, Izak Kokalj, Anže Demšar in Mina Globočnik ter mentorica in soustarjalka koncerta Irma Močnik. Skupaj smo spregovorili o nastanku koncerta, o tem, kako je potekal letos, kako je bilo posneti skladbe in sodelovati s profesionalno snemalno ekipo in poslušali skladbe naših gostov.

Kaj mladim pomeni glasba in koncert Podarim ti pesem

Anže: Koncert Podarim ti pesem je pomemben za vse učence naše šole. S koncertom širimo talente, se izražamo, pokažemo znanje, zbiramo dobrodelne prispevke, predvsem pa uživamo.

Mina: Glasba me spravi v dobro voljo, vedno! Pomaga nam pri izboljšanju počutja, nas sprošča in pomaga prebroditi težave.

Andreja: Včasih samo rabimo skupaj peti, da se izrazimo in prebrodimo težave.

Izak: Glasba je ves čas z menoj, v njej uživam. Če se želite z glasbo ukvarjati, morate samo začeti.

Irma: Glasba je dober medij za spletanje nevidnih vezi za napredek mladega človeka kot osebnosti. Z glasbo si urimo zbranost , natančnost in predvsem ustvarjalnost.