Iniciativa Študenti še obstajamo zahteva reševanje študentske problematike, odločevalcem pa so njeni predstavniki predali svoje predloge in zahteve. Predvsem si želijo, da bi bile prihodnje študijsko leto fakulete odprte ne glede na barvo semaforja vladnih ukrepov omejevanja javnega življenja, če bo koronavirus ponovno udaril z vso silo.

Iniciativa Študenti še obstajamo zahteva reševanje študentske problematike, odločevalcem pa so njeni predstavniki predali svoje predloge in zahteve

Pridružila sta se nam predstavnika iniciative Študenti še obstajamo, ki so junija opozorili na že dalj časa trajajočo študentsko stanovanjsko in ekonomsko problematiko ter na težave, ki jih je prinesla epidemija koronavirusa: upad študentskega dela, zaprti študentski domovi, knjižnice in fakultete. Želijo si, da bi študijski proces prihodnje šolsko leto potekal na fakultetah ne glede na barvo semaforja in da bi študentom, ki so letos težko sledili študijskemu procesu ali se znašli v socialni stiski, pomagali. Katere konkretne zahteve so naslovili na pristojno ministrstvo, kako je sploh nastala iniciativa in kaj pričakujejo od pristojnih, smo izvedeli v oddaji Gymnasium. Z nami sta bila: Tessa Brlek Čufer, študentka psihologije, in Matej Zupanc s Fakultete za humanistične študije na Primorskem.

Tessini načrti za to poletje povedo vse: "Imam srečo in grem lahko s starši na eno krajše morje. Potem pa bom čas namenila študentskemu delu, zato ker, kdo ve, ali nam bo spet na voljo v začetku naslednjega študijskega leta - je pa nujno potreben finančni dodatek."

 

Špela Šebenik