Roman »Ženska drugje« pripoveduje o treh zelo različnih ženskah: vse tri so tudi popotnice po notranjih ali zunanjih evropskih zemljevidih v iskanju razrešitve osebnih težav. Roman ima razvejeno metaforiko, barvit, mestoma sočen jezik, posebnost pripovedi pa so kulinarični vložki.

Ponovitev epizode o romanu, ki pripoveduje o popotnicah po notranjih ali zunanjih evropskih zemljevidih

Knjižno navdihujoča rubrika 7. stran se je odpravila na dvomesečni poletni oddih. A ker je v preteklih 10 mesecih zbrala za zvrhan pehar bralnih izkušenj ljubiteljev knjig različnih generacij, smo pripravili poletni izbor sedme strani. Najprej izvrsten primerek domačega leposlovja. Maja Gal Štromar je vsestranska umetnica: igralka, pesnica in pisateljica, prevajalka, profesorica retorike, ter tudi diplomantka Mednarodne šole za gledališče Jacquesa Lecoqa v Parizu. In kot sama pravi: »Beseda je rdeča nit mojega ustvarjanja. Le v različnih agregatnih stanjih je.«

Njen roman »Ženska drugje« pripoveduje  o treh zelo različnih ženskah: vse tri so tudi popotnice po notranjih ali zunanjih evropskih zemljevidih v iskanju razrešitve osebnih težav. Roman ima razvejeno metaforiko, barvit, mestoma sočen jezik, posebnost pripovedi pa so kulinarični vložki. Med knjižne platnice vas vabi Maja Moll.

Maja Moll