Tisti, ki redno spremljate Evrovizijo, se verjetno že pripravljate na današnji večer. Prvi predizbor se bo zgodil danes. Ana Soklič bo nastopila druga, zato pazite, da je ne zamudite! Preden se začne uradna Pesem Evrovizije 2021 pa v kvizu o Evroviziji drugačne vrste, in sicer o tisti Evroviziji, ki se dogaja celo leto, na spletu. Torkov kviz in Evrovizija pred Evrovizijo!

Evrovizijske vlogerje zanima vse o pevcu, njegovi skladbi in nastopu, ampak samo eno leto

Nekakšna Evrovizija pred Evrovizijo se zadnja leta dogaja na spletu, natančneje na YouTubu. Tam najdete vlogerje, ki že takoj po nacionalnih izborih v t. i. "reaction" videih komentirajo posamezne pesmi.

"Ti judje so predvsem veliki oboževalci Evrovizije. Oni spremljajo Evrovizijo od dneva, ko so objavljena prva imena nastopajočih na nacionalnem izboru do samega finala na Evroviziji."

"Skratka, ljudje, ki živijo za Evrovizijo," pove Klavdija Kopina, poznavalka zakulisja Eme in Evrovizije, sicer pa vodja programskih projektov na našem Multimedijskem centru (in v sklopu tega tudi koordinatorka za družbena omrežja).

"Bom kar priznala, da sem ena izmed tistih, ki gre po tem, ko skladbo naložijo na uradni evrovizijski kanal, vpisat v iskalnik: Ana Soklič reaction videos. Predvsem me zanima, kako neki tujec, ki ne pozna niti našega jezika niti izvajalke, ocenjuje skladbo, ki jo prvič sliši."

Darja Pograjc