V Sloveniji so v letošnjem šolskem letu okužbo z novim koronavirusom dokazali pri 20.000 otrocih in mladostnikih. Pri večini je covid potekal v blagi obliki ali celo asimptomatsko; trideset otrok pa so morali zdraviti na Pediatrični kliniki. Z enim odmerkom je bilo do zdaj pri nas cepljenih 1.600 otrok do osemnajstega leta starosti; zdaj se lahko cepi vsak starejši od dvanajstih let. Gost Svetovalnega servisa bo pediater Denis Baš, predsednik Sekcije za primarno pediatrijo pri Združenju za pediatrijo Slovenskega zdravniškega društva. 01/475 22 22, radioprvi@rtvslo.si.

Zakaj je priporočljivo cepiti otroke od 12. leta starosti? Vprašanja in odgovori o covidu in cepljenju pri otrocih in mladostnikih

V Sloveniji so v letošnjem šolskem letu okužbo z novim koronavirusom dokazali pri 20.000 otrocih in mladostnikih. Pri večini je covid potekal v blagi obliki ali celo asimptomatsko; trideset otrok pa so morali zdraviti na Pediatrični kliniki. Z enim odmerkom je bilo do zdaj pri nas cepljenih 1800 otrok do osemnajstega leta starosti; zdaj se lahko cepi vsak starejši od dvanajst let. Gost Svetovalnega servisa bo pediater Denis Baš, predsednik Sekcije za primarno pediatrijo pri Združenju za pediatrijo Slovenskega zdravniškega društva.

Iztok Konc