Na prvi dan nogometnega meseca bomo ogreli poletni žar in preverili, kateri so najboljši prigrizki z žara za nogometne navdušence. Kako izbrati pravi žar in kakšno orodje potrebuje mojster žara? Kašna je razlika med direktno in indirektno peko? Kaj pridobimo z dimljenjem, kdaj je primerna tehnika »low and slow«? Ali so omake za jedi z žara dodana vrednost ali samo kamuflaža za ponesrečeno peko? V petek zjutraj po osmi na Prvem bo naš gost poznavalec in raziskovalec peke na žaru Matej Stipanič. Svoja vprašanja lahko zapišete tudi na spletni strani radioprvi.si.

Poznamo azijski, ameriški, brazilski ... žar. Kaj pa nogometni žar?

Na prvi dan nogometnega meseca bomo ogreli poletni žar in preverili, kateri so najboljši žar prigrizki za nogometne navdušence. Kako izbrati pravi žar in kakšno orodje potrebuje žar mojster? Kakšna je razlika med direktno in indirektno peko? Kaj pridobimo z dimljenjem, kdaj je primerna tehnika »low and slow«?  Ali so žar omake dodana vrednost ali zgolj kamuflaža za ponesrečeno peko? V petek zjutraj po osmi na Prvem bo naš gost poznavalec in raziskovalec peke na žaru Matej Stipanič.

Sodelujte, postavite vprašanje. Odprite Slido v ločenem oknu.


S sodelovanjem sprejemate pogoje podjetja Slido. Radio Slovenija vnešenih podatkov ne shranjuje oziroma jih po oddaji dokončno izbriše. Zaradi bontona vas prosimo, da se predstavite vsaj z imenom, ni pa to pogoj za sodelovanje. Preberite tudi pogoje zasebnosti.

Bojan Leskovec