V življenju nas zanimajo, vznemirjajo, motijo ali veselijo najrazličnejše stvari. Majhne in velike. Pomembne, pa tudi tiste nekoliko manj opazne. Dobro je, če na vsako vprašanje najdemo odgovor strokovnjaka. V tematsko zelo pisanem Svetovalnem servisu lahko svoje vprašanje zastavite po telefonu 01 475 22 22 oziroma elektronskem naslovu radioprvi@rtvslo.si in dobite strokovni odgovor. Na Prvem, vsak delavnik od 8.05 do 8.30.

Odpremo hladilnik in kuhamo - s tistim, kar imamo, brez predhodnega nakupovalnega listka.

Namesto, da ostanke hrane zavržemo, lahko iz njih ustvarimo nove jedi, od juh in narastkov do solat in sladic. Kako pripravimo sezonsko omako za testenine? Kako lahko slastno uporabimo ostanke pečene ribe in mesa? Kako presežek riža enostavno spremenimo v omamno sladico? Iz česa pripraviti namaz za zajtrk in s čim napolniti tortilje? Gostja petkovega svetovalnega servisa je bila učiteljica kuharstva na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani Majda Rebolj.

Bojan Leskovec