Vstajenje nas vrača k radijskim začetkom zdaj že uveljavljenih ustvarjalcev - v leto 2004.
Scenarist Bratuš in režiserka Ajda Valcl sta z igralci, svojimi vrstniki z akademije, upodobila znanstveno-fantastično miniaturo, ki temelji na elektronskem zapisovanju možganskih vzorcev. Iz posthumnih fragmentov se izrisuje odnos med materjo in hčerko in - črna barva kože. Vse, kar se dogaja, je že bilo in je zdaj breztelesno, nesnovno, brezkompromisno, a tudi poetično.

Režiserka Ajda Valcl
Mentor: Aleš Jan
Tonski mojster: Staš Janež

Prvi glas: Toni Cahunek
Drugi glas:Tomislav Tomšič
Erik: Kristijan Guček
Erik v ženski podobi: Asja Kahrimanović
Ženski glas: Vanja Plut

Traja: 9'15
Posneto v studiih Radia Slovenija aprila 2004 v okviru sodelovanja med Radiem in Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani..

Brezkompromisno, a tudi poetično

Vstajenje nas vrača k radijskim začetkom zdaj že uveljavljenih ustvarjalcev - v leto 2004. Scenarist Bratuš in režiserka Ajda Valcl sta z igralci, svojimi vrstniki z Akademije, upodobila znanstveno-fantastično miniaturo, ki temelji na elektronskem zapisovanju možganskih vzorcev. Iz posthumnih fragmentov se izrisuje odnos med materjo in hčerko in - črna barva kože. Vse, kar se dogaja, je že bilo in je zdaj breztelesno, nesnovno, brezkompromisno, a tudi poetično.

Režija Ajda Valcl
Ton in montaža Staš Janež
Mentor Aleš Jan

Prvi glas Toni Cahunek
Drugi glas Tomislav Tomšič
Erik Kristijan Guček
Erik v ženski podobi Asja Kahrimanović
Ženski glas Vanja Plut

Posneto v studiih Radia Slovenija aprila 2004 v okviru sodelovanja med Radiem in Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani

Gabrijela Lučka Gruden