"Ob tem, da naj bi bila pravljica bratov Grimm konservativna moralka za deklice, ki naj se izogibajo radovednosti in skušnjavi, pa radijska igra avtorsko vključuje tudi elemente kriminalke, črnega humorja in od izvirnika veliko večje krutosti …" je ob premieri poudaril recenzent Uroš Smasek.
Kakšna bi torej lahko bila Rdeča kapica danes, kako bi ravnala z zapeljivim volkom in z odrešiteljem, lovcem oziroma ali sta volk in lovec danes sploh še mogoča? Vlogo volka in lastnosti vseh drugih nastopajočih v tej socialni dramski miniaturi, od grozljivih do dobrotljivih in bistroumno iznajdljivih, prevzema nase en sam igralec.

Avtorica besedila in režiserka: Brina Klampfer.
Tonski mojster: Urban Gruden.

Rdeča kapica, Mama, Lovec in Volk: Urban Kuntarič.

Traja 10'59''.
Igra je nastala v koprodukciji z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani pri izbirnih predmetih Radijska igra in Radijska režija pod mentorstvom režiserjev Aleša Jana in Klemna Markovčiča v študijskem letu 2018/2019.
Posneto v studiih Radia Slovenija.

Travestija pravljice bratov Grimm

Ob tem, da naj bi bila pravljica bratov Grimm konservativna moralka za deklice, ki naj se izogibajo radovednosti in skušnjavi, pa radijska igra avtorsko vključuje tudi elemente kriminalke, črnega humorja in od izvirnika veliko večje krutosti… je ob premieri poudaril recenzent Uroš Smasek.

Kakšna bi torej lahko bila Rdeča kapica danes, kako bi ravnala z zapeljivim volkom in z odrešiteljem - lovcem oziroma ali sta volk in lovec danes sploh še mogoča? Vlogo volka in lastnosti vseh drugih nastopajočih v tej socialni dramski miniaturi - od grozljivih do dobrotljivih in bistroumno iznajdljivih - prevzema nase en sam igralec.

Avtorica besedila in režiserka Brina Klampfer
Tonski mojster Urban Gruden

Rdeča kapica, Mama, Lovec in Volk Urban Kuntarič

Traja 10' 59''
Igra je nastala v koprodukciji z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani pri izbirnih predmetih Radijska igra in Radijska režija pod mentorstvom režiserjev Aleša Jana in Klemna Markovčiča v študijskem letu 2018/2019

Gabrijela Lučka Gruden