Torkov kviz

Šestinsedemdeset let Radia Maribor

Radio Maribor je začel oddajati 11. maja 1945 ob 13. uri

zmanjšana
foto: Radio Maribor

Sodelavci Radia Maribor torej že 76 let pripravljajo samostojni javni regionalni radijski program. "Hkrati pa smo tudi kolektivni dopisnik Radia Slovenija, projektno sodelujemo z Radiem SI oz. Radiem Slovenia Internacional, v zadnjem času se povezujemo tudi z Radiem Koper, tako da smo v to mrežo zelo vpeti," pove Robert Levstek, odgovorni urednik Radia Maribor.

"Recimo naša najstarejša oddaja sega v 18. oktober 1956, ko je naš radio uvrstil v svoj program nedeljsko oddajo Mariborski feljton, takšno osrednjo lokalno oddajo, ki jo pripravljamo še danes v nedeljo ob 12.00."

"V času korone smo ob sredinih jutrih začeli gostiti glasbene goste, tudi z videoprenosi, poimenovali smo vse skupaj Jutra ob kavi in kitari. Začeli smo oktobra, do danes se je zvrstilo več kot 30 glasbenih gostov, ki z nami preživijo jutranji program od 6.00 do 9.00."

Samo v letu 2020 so v jutranjih programih Radia Maribor gostili več kot 500 sogovornikov in pripravili 126 Radijskih tribun, ki je, če že poiščemo vzporednico z našim Prvim programom, nekakšen Studio ob 17.00. Več pa v posnetku!