Čeprav fermentacija ni nič novega, se o njej vse bolj govori v zadnjih letih. Tako je priljubljenost narasla tudi kombuči, fermentiranemu čaju, priprave katere se marsikdo loti tudi doma. S kakšnimi sestavinami in pripomočki se opremiti, katere so najpogostejše napake in katere so še druge zamisli za fermentirane napitke, je odgovarjal strokovnjak za fermentacijo, doktor biologije Martin Turjak.

O uspešni pripravi fermentiranega čaja svetuje strokovnjak za fermentacijo, doktor biologije Martin Turjak.

Čeprav fermentacija ni nič novega, se o njej vse bolj govori v zadnjih letih. Tako je priljubljenost narasla tudi kombuči, fermentiranemu čaju, priprave katere se marsikdo loti tudi doma. S kakšnimi sestavinami in pripomočki se opremiti, katere so najpogostejše napake in katere so še druge zamisli za fermentirane napitke, bo v petkovem Svetovalnem servisu odgovarjal strokovnjak za fermentacijo, doktor biologije Martin Turjak.

Tina Lamovšek