Po 7 mesecih zaprtja bi se številni nastanitveni obrati lahko glede na vladno odločitev odprli, pa vendar marsikdo dvakrat premisli, preden svoja vrata - pod zahtevanimi pogoji - dokončno odpre domačim gostom. Je to prvi pokazatelj počasnega zagona slovenskega turizma? Od česa je odvisno, da bodo slovenski turisti lahko ponovno koristili turistične bone v hotelih, zdraviliščih, kampih in na turističnih kmetijah? S predstavniki le-teh se pogovarja voditeljica Tina Lamovšek.

Gostje:
- direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer,
- predsednik Združenja hotelirjev Slovenije in direktor hotela Slon Gregor Jamnik,
- predsednica Združenja kampov Slovenije pri Turistično-gostinski zbornici Lidija Koren, iz kampa Koren v Kobaridu,
- podpredsednica Združenja turističnih kmetij Slovenije Urška Topolšek Planinšek, z eko turistične kmetije Urška nad Zrečami.

Tudi nastanitveni obrati se borijo za goste. Pod kakšnimi pogoji se jim izplača odpreti vrata?

Po sedmih mesecih zaprtja bi se lahko glede na vladno odločitev odprli številni nastanitveni obrati, pa vendar marsikdo dvakrat premisli, preden svoja vrata pod zahtevanimi pogoji dokončno odpre domačim gostom. Je to prvi pokazatelj počasnega zagona slovenskega turizma? Od česa je odvisno vnovično uveljavljanje turističnih bonov v hotelih, zdraviliščih, kampih in na turističnih kmetijah? S predstavniki teh se pogovarja voditeljica Tina Lamovšek.

Gostje:
– direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer,
– predsednik Združenja hotelirjev Slovenije in direktor hotela Slon Gregor Jamnik,
– predsednica Združenja kampov Slovenije pri Turistično-gostinski zbornici Lidija Koren, iz kampa Koren v Kobaridu,
– podpredsednica Združenja turističnih kmetij Slovenije Urška Topolšek Planinšek z ekološke turistične kmetije Urška nad Zrečami.

Tina Lamovšek