Kultura pomagala pri dogovoru o dvojezičnih tablah v Šentjakobu v Rožu, dejavna dr. Jasmina Dlačić, ravnateljica Agica Holec o pouku v Števanovcih, tržaški psiholog Iztok Spetič o mladih v času epidemije

Kaj je koroškim Slovencem prinesel celovški kompromisni dogovor, podpisan pred 10 leti? Kaj je prinesel dogovor? Odgovarjajo trije podpisniki, tedanji predsedniki krovnih slovenskih organizacij, Valentin Inzko, Marjan Sturm in Bernard Sadovnik.

Kako so do dvojezičnih krajevnih tabel prišli v Šentjakobu v Rožu? O precej trnovi poti iskanja dogovora in različnih spodbujevalnih akcijah pripoveduje občinski odbornik Franz Baumgartner.

Z ravnateljico Agico Holec se pogovarjamo o razmerah na dvojezični osnovni šoli v Števanovcih, s tržaškim psihologom in psihoterapevtom Iztokom Spetičem pa tudi o premikih, ki jih je v Italiji na področju psihološke pomoči učencem spodbudila epidemija.

Gostimo podpredsednico Zveze slovenskih društev na Hrvaškem in reške Bazovice doktorico Jasmino Dlačić, dobitnico letošnje nagrade za znanost na področju družboslovnih ved, ki jo podeljuje fundacija reške univerze.

Prisluhnite!

Prvi