Uresničitev želje, imeti in skrbeti za malo bitje, za otroka, ga obkrožiti z vso starševsko skrbjo in srečo, je včasih povezana z zelo ovinkasto potjo. Alenka Planinc Rozman in Igor Rozman sta svojo zgodbo predstavila v knjigi Srce bije v dvojini. Posvojitev dvojčkov v Gvineji Bissau je zgodba s srečnim koncem, a polna nepredvidljivih okoliščin. Afriška dvojčka sta tu, v Sloveniji. Alenka in Igor pa sta srečna starša.

Posvojila dvojčka iz Afrike in o tem napisala knjigo

Na pot posvojitve sva stopila zelo optimistično in tudi naivno, pravi Igor Rozman.

Z ženo Alenko Planinc Rozman sta danes srečna starša dečkov dvojčkov, ki sta bila ob posvojitvi v Gvineji Bissau stara leto in pol.

Bila sta zelo podhranjena, pa se je to hitro uredilo in zdaj sta, tako kot vsi devetletniki, vesela in zdrava. Eden od njiju je imel tudi malarijo. Najprej naju je to prestrašilo. A izvedela sva, da zdravilo za malarijo stane le dva evra in da se po zdravilu bolezen pozdravi, pravi Alenka.

To se je tudi zgodilo. Pot posvojitve, ki je njuna pričakovanja in načrte postavila na glavo in bila tudi polna vzponov in padcev, sta opisala v knjigi Srce bije v dvojini. Resnična zgodba prepriča in prevzame bralca. Je pripoved o človečnosti, trdnem partnerskem odnosu, ljubezni in vztrajnosti, ki je dečkoma iz Afrike omogočila boljše življenje.

 

Srce bije v dvojini

Darja Groznik