Hudo!

Alpsko smučanje

Z mladimi smučarji o tem, kako so trenirali in tekmovali med epidemijo

image00001
foto: Lenart Sušnik

Tokratno oddajo Hudo smo namenili zelo priljubljenemu zimskemu športu, katerega sezona se s prihodom pomladi počasi končuje. Govorili smo namreč o alpskem smučanju, v studiu pa so se nam pridružili mladi smučarji Ula Omerzu, Lana Pušnik, Nik Sovinc, Alen Hriberšek in njihov trener Andrej Lukežič. Pogovarjali smo se o tem, kako so potekali treningi in tekmovanja med epidemijo in kako se bodo poleti pripravljali na prihajajočo smučarsko sezono.

Ula: "Usklajevanje s šolo je zelo težko. Vsi, ki se odločimo za ta šport, vemo, da bo naše življenje drugačno od življenja naših sovrstnikov. Imamo manj časa za prijatelje in druženje. Posvečamo se le šoli, treningom in tekmam. Ampak v tem uživamo."

Nekaj nasvetov mladih:

Ula: Vztrajnost in potrpežljivost sta tisti vrlini, ki vam bosta pomagali pri smučanju

Alen: Čim več trenirajte in ponavljajte.

Nik: Zadajte si cilj, stremite k njemu in ga uresničite.

Po telefonu se nam je oglasil tudi alpski smučar Štefan Hadalin, ki je s poslušalci delil vtise letošnje smučarske sezone. Povedal nam je, kako so potekala tekmovanja brez navijačev in kako je, ko si več tednov zaprt v mehurček zaradi epidemije. Povprašali smo ga tudi, kakšen nasvet bi dal mladim smučarjem:

Štefan Hadalin: "Vztrajnost in potrpežljivost sta tisti, ki največ štejeta na poti vrhunskega športnika. Verjemite vase in v svoje sposobnosti, bodite srčni, levjesrčni, vztrajni in potrpežlijivi."