Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

Ansambel Naveza - živo iz studia 26

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Ansambel Naveza je na glasbeni sceni od leta 2007. Prvi javni nastop so fantje imeli na festivalu Graška gora poje in igra 2007, kjer so se kot debitanti odlično odrezali. To jim je dalo dodaten zagon za ustvarjanje in skupaj so vse do danes, že petnajst let. Do sedaj so izdali pet zgoščenk, leta 2016 pa so z valčkom Če lahko bi me slišala zmagali na festivalu Slovenska polka in valček 2016. Tokrat živo na Prvem iz studia 26. Poslušate nas po radiu, gledate pa nas lahko preko spletne (https://radioprvi.rtvslo.si/) in Facebook strani našega radia (https://www.facebook.com/radioprvi).

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.