Med dvomesečno obnovo predora gre pričakovati zgostitve prometa in zastoje zlasti v prometnih konicah

Vsi, ki se redno vozite skozi predor Golovec, boste v naslednjih dveh mesecih, zlasti ob prometnih konicah, zelo verjetno naleteli na zgostitve prometa in zastoje. Že lani poleti je bila uspešno zaključena sanacija in nadgradnja zahodne cevi predora Golovec, zdaj pa sledi še sanacija vzhodne. Zapore so že postavljene, dela se pričenjajo v ponedeljek.

Med dvomesečno obnovo predora Golovec gre pričakovati močno povečan promet na celotni ljubljanski obvoznici ob delovnikih med 7. in 9. uro zjutraj ter med 15. in 17. uro popoldne. Promet bo speljan skozi zahodno, že obnovljeno cev, po sistemu dve - ena. V smeri povečanega prometa bosta odprta dva pasova, v nasprotno smer pa en pas. Ulrich Zorin, vodja službe za upravljanje prometa in prometne varnosti pri DARS-u:

"V jutranji konici bosta speljana dva prometna pasova od razcepa Malence proti vzhodni obvoznici, v popoldanski konici pa z zahodne obvoznice dva pasova proti Malencam."

Kot še dodaja Zorin, bo v jutranji in popoldanski konici v pripravljenosti avtovleka, ki bo v primerih okvar ali nesreč lahko intervenirala takoj. Bolj kot sicer bo v tem času na tem odseku spoštovanje prometnih pravil nadzirala policija. Tovorna vozila z večjo maso od 3,5 t bodo preusmerjena drugam.  Pri DARS-u se s SŽ že dogovarjajo tudi za sofinanciranje vozovnic za potnike, ki se vozijo med Dolenjsko in Ljubljano.

"Voznikom priporočamo izbiro alternativnih poti ali načrtovanje vožnje izven prometnih konic ter redno spremljanje prometnih informacij."

Dela bodo potekala 24 ur na dan in vse dni v tednu, vzhodna cev pa bo zopet odprta  predvidoma v sredini maja.

Peter Močnik