Dan Japonske je največji festival japonske kulture v Sloveniji, na katerem obiskovalci z dejavnostmi na stojnicah, predavanji, prikazi in delavnicami na enem mestu izvedo veliko zanimivega o deželi vzhajajočega sonca. Tokrat bo potekal v organizaciji Veleposlaništva Japonske v Sloveniji podobno kot še marsikatera druga prireditev - prek spleta. Kot sta povedali kulturna atašejka Veleposlaništvo Japonske v Ljubljani Sayaka Yamashita in Sanja Paradiž, strokovna sodelavka za odnose z javnostmi in kulturo, se bo mogoče naučiti izdelati tudi ikebano.

Na splet se letos seli tudi Dan Japonske

Dan Japonske je največji festival japonske kulture v Sloveniji, na katerem obiskovalci z dejavnostmi na stojnicah, predavanji, prikazi in delavnicami na enem mestu izvedo veliko zanimivega o deželi vzhajajočega sonca. Tokrat bo potekal v organizaciji Veleposlaništva Japonske v Sloveniji podobno kot še marsikatera druga prireditev − prek spleta. Kot sta povedali kulturna atašejka Veleposlaništva Japonske v Ljubljani Sayaka Yamashita in Sanja Paradiž, strokovna sodelavka za odnose z javnostmi in kulturo, se bo mogoče naučiti izdelati tudi ikebano:

"Ikebana ni nekaj za na pokopališče, kot smo navajeni pri nas. Na Dnevu Japonske se nam bo pridružil g. Gavran, ki je predstavnik najstarejše šole izdelave ikeban na svetu. Videli bomo lahko njegovo odlično tehniko, ob gledanju katere lahko dobimo kurjo polt."

Spletni dan Japonske bo viden na YouTube kanalu Veleposlaništva Japonske in na Facebook strani Dan Japonske. Začete ob 10. uri, trajal bo eno uro.

Andreja Gradišar