Vsak petek ob 21.05 se eno uro družimo s približno 500 tisoč rojaki in njihovimi potomci, ki živijo po svetu. To so ekonomski emigranti s konca 19. in začetka 20. stoletja – tisti, ki so se izselili iz domovine iz političnih in ideoloških razlogov, zadnje čase pa vse bolj in bolj tudi ljudje, ki pri izbiri svoje poklicne poti ne poznajo jezikovnih in državnih meja. Oddaja je zanje stik z domovino, za nas, ki živimo tukaj, pa mozaik življenja in dela Slovencev po svetu.

Belgijo je pandemija močno prizadela in zarezala tako v velikonočno dogajanje kot tudi v utečeno društveno dejavnost v Maasmechelenu

V luči velikonočnih praznikov smo se  z  vodjem  slovenske katoliške misije v Sydneyu patrom Darkom Žnidaršičem, pogovarjali o velikonočnem vzdušju na peti celini, naš gost je bil tudi  predsednik slovenskega pevskega društva Slomšek v belgijskem Maasmechelenu Stani Revinšek, beseda pa je tekla o dejavnosti pevskega zbora med pandemijo, ki je tudi Belgijo močno prizadela. Tudi tradicionalni koncerti društva Slomšek v času velikonočnih praznikov letos odpadejo. Predstavljamo  pa  tudi  lektorja slovenskega jezika dr. Mladena Pavičića, ki že več let  deluje  na univerzi v Budimpešti.

Prvi