Tudi liberalna spolna morala ustvarja pritiske.

Drugi del druge sezone Eva in Luka odkrivata resnično zgodbo, ki je prispela na naslov evolucijauzitka@rtvslo.si.

"Sem Nik in sem star 21 let, prihajam z Obale. Pred dvema letoma sva se s punco razšla in od takrat sem samski. Petja je bila do takrat moja prva in edina, zato sem mislil, da bo zdaj, ko sva nehala, prišel moj čas za čisti užitek. Za uresničenje vseh fantazij. Za raziskovanje drugih teles, za odkrivanje tega, kaj vse seks pravzaprav je. (premor) No, to se ni čisto tako zgodilo. Na začetku že, potem pa sem vse manj užival. Zdaj se mi dogaja, da sploh nimam želje po seksu. Saj vsake toliko s kakšno punco seksam. Pa tudi z bivšo se še vedno druživa, tako da se tudi z njo še vedno kdaj pa kdaj dava dol. Ampak raje, kot da se dobim s punco, si ga dvakrat al pa trikrat zdrkam. Pač zadovoljim potrebo, predvsem pa mi je manj stresno, manj se sekiram. Ker se mi ni treba ukvarjati z nikomer drugim kot s sabo."

Tudi tokrat spolno življenje mladih v Sloveniji razkrivajo sociologinje in sociologi s Fakultete za družbene vede in Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Intimni življenjski stili študentov in študentk v Sloveniji

Profesor doktor Roman Kuhar

Profesorica doktorica Alenka Švab

Profesorica doktorica Tina Kogovšek

Profesor doktor Ivan Bernik 

Spolno življenje v Sloveniji

V drugi sezoni podkasta Evolucija užitka posebna raziskovalca Eva in Luka razkrivata resnične zgodbe poslušalk in poslušalcev, ki so pisali na evolucijauzitka@rtvslo.si. Ob pomoči domačih in tujih strokovnjakinj in strokovnjakov podirata tabuje, razkrivata stereotipe in s pogovorom o seksu odpirata prostor za iskrene, prijazne, sočutne, zadovoljujoče in osrečujoče intimno partnerske odnose.

Urška Henigman