Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

SLOVENSKI CITRARSKI KVARTET - Živo iz studia 13

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.

Gostje tokratne oddaje živo is studia 13 so: Janja Brlec, Anita Veršec, Tomaž Plahutnik in Peter Napret, vsi člani zasedbe Slovenski citrarski kvartet. Lani so praznovali dvajseto obletnico delovanja in glasbeni urednik Tomaž Guček jih je že takrat povabil v eno od živih oddaj, ker pa nam jo je "zagodla" pandemija, smo ta dogodek prestavili na kasnejši čas, torej na četrtkov večer, ki je pred nami. Program tokratne oddaje je posvečen predvsem izvedbi ljudskih in narodnozabavnih skladb v priredbah za citre, nekaj skladb pa je (ob spremljavi citer) prirejenih tudi za violino in glas. Poslušate nas vsekakor po radiu, gledate pa nas lahko preko spletne (https://radioprvi.rtvslo.si/) in Facebook strani našega radia (https://www.facebook.com/radioprvi).