V živo preverjamo vzdušje na Naj planinski koči 2020 - na Mihovem domu na Vršiču. Njen oskrbnik Aleš Štefe pravi, da se močno nadejajo ugodnejših epidemioloških ukrepov. Gornik, alpinist, dolgoletni gorski reševalec in inštruktor ter predsednik Komisije za informiranje in analize GRZS (KINFO) Jani Bele pa opozarja na trenutno nestabilno snežno odejo v gorah.

V živo kličemo "tja gor"

V živo preverjamo razpoloženje na naj planinski koči 2020, na Mihovem domu na Vršiču. Njen oskrbnik Aleš Štefe pravi, da se močno nadejajo ugodnejših epidemioloških ukrepov.

"Kakšen posameznik pride na čaj, to je to. Sistem "to go" je težko sprejemljiva rešitev za planince. Težko si predstavljam človeka, ki bo z joto "letel" z Vršiča proti Kranjski Gori. Zdaj se pač pripravljamo na, upamo, prihajajočo sezono." 

Gornik, alpinist, dolgoletni gorski reševalec in inštruktor ter predsednik Komisije za informiranje in analize GRZS (KINFO) Jani Bele pa opozarja na trenutno nestabilno snežno odejo v gorah.

"Trenutno je velika nevarnost spontanega proženja plazov, tudi na severnih straneh, kjer se do zdaj zaradi nizkih temperatur niso prožili. Zato svetujemo, da si izberete kakšne nižje točke, čeprav sem prepričan, da bo šel kdo tudi višje gor." 

Nataša Rašl